Bu blog Mia Wallace'ın içini dökmesi, yazıp kurtulması, anlatıp rahatlaması ve anılarını paylaşması içindir.

Petit Beurre arası Nutella

Dün yine ablamla serin diye balkonda oturuyoruz. Ablam birden acıktı gece saat 1. İşte ne yesek ne yesek.. Pide almış eline "boş boş da gitmiyor ki" diyor bana bakıyor. Pidesini elinden aldım hatta yanına bir pide daha ekledim, içine nutella sürdüm getirdim. Ablam resmen bana sevgi doldu. Nasıl mutlu anlatamam (hepsini bitiremedi ama olsun)

Tam da bu sırada (pidenin içine nutellayı sürerken) aklıma çocukluğumdan içimde yara olan bir şey hatırladım.

Küçüğüm henüz 6 yaşındayım sanırım.. Misafirliğe gitmişiz. Ablamdan bir yaş küçük, benden bir yaş büyük bir kız var, Elif. İlk arkadaşımız. Onların evine gittik işte teyzesi Ayşegül abla yere bir örtü serdi, 2 paket petit beurre getirdi, yanında sarelle.
"hadi çocuklar gelin" dedi. Buraya kadar her şey normal. Garip olan benim çekingenliğim ve duygusallığımla başlıyor.

Bir bisküvi alıyor üzerine sarelle sürüyor sonra bir bisküvi daha alıp üzerine koyuyordu. Böyle süper bir şey, iki bisküvi arasında çikolata.. ımm muhteşem yani ve bende bayılırım.
Ama niyeyse o an bana bir çekingenlik geldi. "Ben istemem" dedim. (halbuki deli gibi istiyorum)

Ayşegül abla da "niye sevmiyor musun?" dedi. Bende bir kere istemem demişim, sonra seviyorum da diyemiyorum. O ne düşündüm bilmiyorum ama "ı ıı sevmem" dedim. İstiyorum ki biraz üstelesin "olsun ya bir tane ye" desin. Ama hiç üstelemedi "iyi peki" dedi. Elife ablama kardeşime tonlarca yaptı o minik sarelleli bisküvilerden.

Bende salak gibi izleyip durdum. Canım çok çekiyor yiyemiyorum. Kimse de "al sende ye" demiyor. Ha ne de olsa Mia sevmiyor modundalar. Neyse sonra eve gelip ağlamıştım.
Durup dururken kendime dram yaratmışım resmen. Bir olay olduğuda yok hani, otur orda al ye di mi. Çekingenlik işte..

Neyse dün pidenin içine nutellayı sürerken aklıma geldi, bir de kendimce sinirlenip,
"bir kere bu nutellayla daha güzel olur, o neydi öyle çikollamı çakellemi ne öyle bir şeydi kesin, ben daha güzelini yaparım, hem taze pidenin içinde de çok güzel olduu, hıhhhh" gibi söylendim.
Ve de sizinle paylaşmak istedim :)

10 yorum:

  1. ay kıyamaaaaam. ben koca eşek geçen gün annaannemin odasına girdim şeftali yiyoo bana gelde ye demedi sanki hiç yememişim gibi nası aşeriyorum beni dışlıyo başka torunlarına gel ye derdi diye binbir hikaye yazıyorum kafamda gözlerim doldu yutkunamıyorum ulan nasıda kötü bi şey buu

    YanıtlaSil
  2. Çocukların bu huyunu bildiklerimden
    -yer misin?
    -ye bak çok güzel
    -acıkmadın mı sen hala, boyun da uzar hadi al ye
    şeklinde ısrarlarımı sürdürüyorum.
    en sonunda gelip yiyip içiyorlar.
    -the happy end-

    YanıtlaSil
  3. başlıkta " nutella " yazınca direk dikkatimi çekti :D işin içinde nutella varsa, çekingen değil biraz yüzsüz olucaksın, kavga çıkartcaksın gerekirse ehueh =)

    YanıtlaSil
  4. aklımda hiç yoktu yazıyı okuyunca cnm çekti:)Petit Beurre arası Nutella yemeye gittim ben:)

    YanıtlaSil
  5. of ya kıyamam sen ıceceklerı hazırla ben gelıyorum nutella ve bıskuvılerle,seker komasına gırene kadar yer acısını cıkarırız :)

    YanıtlaSil
  6. kıyamam kız ben sanaa şimdi bol bol yee ohh misss. hem sen de çekingen bi çocuk görürsen hayatının ilerleyen kısmında daha hassas davranırsın artık bu da bi kazanım :))

    YanıtlaSil
  7. hehe annem ne güzel yapar haa bunu :D

    (bu arada yazımı sildim geri :/ boşver dedim.haberin olsun)

    YanıtlaSil
  8. Bende o biküvili pastanın adını soracaktım
    mozaik pazta yazmışsın. 6 yaşlarımda iken ondan yemiştim sonra yediklerimde o tat yok ve sunulan o pasta hariç hiçbirşeye atlamadım senin gibi ketum çekimser kaldım hep ve aç :p
    Bi allan kulu ısrar etmezmi bacak kadar velede
    yani sen gibi çok var :/

    YanıtlaSil
  9. Bu tip durumları çocukluğumda ben de çok yaşadığım için şimdi aynı durumda olan çocukları ağızlarına sokuyorum, zorla yediriyorum:))

    YanıtlaSil