Bu blog Mia Wallace'ın içini dökmesi, yazıp kurtulması, anlatıp rahatlaması ve anılarını paylaşması içindir.

Pamuklu Çubuk

Başlık ararken çok zorlandım. Çünkü normalde ben buna "pamuklu çubuk" değil de "kulak pamuğu" derim. Sonra bir baktım bazıları da "kulak çubuğu" diyor. O yüzden yazıyı yazarken o an içimden nasıl gelirse öyle bahsedicem.

Şimdi bu pamuklu çubuk erkekler için pek bir şey ifade etmese de kızlar için anlamı büyüktür. En azından benim ve etrafımdaki tüm kız arkadaşlarım için öyle.

Nasıl desem, öhöö, yani bu şey olmasa biz makyaj yapamayız. Eyeliner'larımızın uçları kalın kalır. Göz makyajımıza şekil veremeyiz ya da gözlerimizin altındaki siyah kalemi güzel dağıtamayız.

Ya da ne biliyim kırmızı ojelerimizin kenarlarını parmaklarımızı batırmadan silemeyiz.

Böyle zor durumlarda bu güzel pamuklu çubuklar hemen devreye girer ve bizi kurtarır. Göz kenarları düzgün, parmaklar ışıl ışıl olur.

Özellikle rimel sürerken, o rimel dağılırsa, bulaşırsa hemen bu pamuklu çubuklar imdadınıza yetişir. (farkettim de yazarken pamuklu çubuk, söylerken hala kulak pamuğu eheh neyse orta yolu bulduk)
***

Ben böyle "acaba herkes makyaj yaparken bu pamuklu çubukları kullanıyor mu?" gibi düşünürken geçen gün gördüğüm 2 şey beni çok mutlu etti!

Birincisi; Mac'e girdim makyaj alışverişi yapmak için ve köşede bir kutuda bir dolu pamuklu çubuk gördüm. Tam da o anda bir kıza makyaj yapılıyordu ve göz makyajını şekillendirmek için bu çubuklardan kullandılar bizzat gördüm ehe oley!

İkincisi; Feli, ablam, ben youtube'dan "smokey eyes" denilen makyaj türlerini inceliyorduk. Nasıl yapılıyor falan (ayrıca ablamla zaten dergilerde bile kızların makyajlarına bakarız o derece eğlenceli bir şey makyaj incelemek) derken orda da kız gözüne buğulu bir hava vermek için göz kalemini bu pamuklu çubuklarla dağıttı!
***

Yani sorun ben de değilmiş. Makyözler bile bunu kullanıyormuş. Demek ki kızlar ne yapıyoruuz? Göz makyajımız daha güzel, daha şekilli ve daha buğulu olsun diye kesinlikle makyaj yaparken bu pamuklu çubuklardan kullanıyoruuuz :)
***

Ama siz Komşu Kızı kadar abartmayın. Bir kere makyaj yaparken tam bir kutu pamuklu çubuk bitirmişti, saka yapmıyorum! Bu arada yakınlarda bir Komşu Kızı yazısı gelebilir. Bahsetmişken aklıma geldi :)

Bu da şarkı.