Bu blog Mia Wallace'ın içini dökmesi, yazıp kurtulması, anlatıp rahatlaması ve anılarını paylaşması içindir.

Makarna

Makarna benim tartışmasız en sevdiğim yemektir. Ne biliyim patlıcanlı her şeyi çok severim. Ne biliyim köfteyi de çok severim. Ne biliyim bi çok şeyi daha severim ama onları her zaman yiyemem. Ama makarna dedin mi toksam bile yiyebilirim.

Makarnayı sevenler ikiye ayrılır. Bir; makarnayı çok sevip evde, dışarda, her yerde yiyenler. Bir de makarnayı çok sevip "dışarda makarna mı yenir yaaa?!" diyenler. Saçma bulurlar.

Bizim öğrenci yemeği ucuz makarnaya sen git dışarda tabağına 10 küsür tl ver. Yokk artıkk!
gibi..

Halbuki ben tam tersi dışarda makarna yemeye bayılırım! O kremalı soslarına, kocaman tabaktaki mantarlara, üstündeki parmesanına. Yani çok severim kısaca!

Şimdi benim anlamadığım şey şu. Dışarda makarna yemeyi saçma bulanlar, evde o kremalı makarnaları yapabiliyorlar mı? Evdeki salçalı makarnayı ben de dışarda yemem. Ama evde yapamadığım kremalı makarnaları elbette yerim. Hiç de saçma bulmam. O makarnaya verilen paraya da hiç acımam.
***

Yalnız şöyle bir şey var. Ben salçalı makarnayı bile çok iyi yapamam. En yapamadığım yemek makarnadır. Sorsan pilav yapabilen her şeyi çok güzel yapar diye bir şey vardır ya hani. Ben de pilavı çok güzel yapmama rağmen makarnayı berbat yaparım. Çok haşlarım. Hafif lapa olur hep.

Amaaa hayatımda yediğim en lapa makarnayı hiç unutmam..
***

Yıllar önce biz çok küçükken yaz tatiline amcamlara gitmiştik. Sabahtan akşama kadar mahallede toz toprak oyunlar oynar, bisiklet sürerdik. Bir de yaz tatili arkadaşı edinmiştik. Nuray ya da Aynur. Unuttum şimdi. Böyle çok deli dolu bi kızdı. Ablamı çok severdi. Aynı yaşta oldukları için biraz dışlanırdım sanki.

Bir gün anneme tutturduk makarna yap diye. Ama annemin de işi vardı, bi yere gitmesi lazımdı. Nuray dedi ki "Aaaa ben çok güzel makarna yaparım. Siz gidin, hem kızlara da öğretmiş olurum. Biz yaparız makarnayı."

Annem tencereyi çıkardı ve makarnayı mutfak tezgahına koyup gitti. Gitmez olsaydı.. Allahım bunlar bir başladılar maratona. Resmen elleri ayaklarına dolandı. Nuray heyecanlı, ablam ondan heyecanlı. Biri ocağı yakıyor, biri makarnayı yere döküyor. Su deli gibi kaynıyor derken olabilicek en lapa makarnayı yaptılar. Yapış yapış çubuk makarnayı tabaklarda su içinde yüzdürmeyi başardılar..

O gün ablam inat etmiş olucak ki şu an harika makarnalar yapıyor. Nuray da bizi hafiften kekledi sanki. Bence daha önce hiç makarna yapmamıştı. Gördüklerini uygulamaya çalışmıştı. Tabii eline yüzüne bulaştırmıştı.
***

Bunlar aklıma dün yaptığım lapa makarna sonrası geldi. Ablam yaptığım makarnayı yemedi. Ben de inat ettim öğrenicem. Ablamdan daha güzel makarnalar yapıcam. Aaaa Nuray kadar da kötü değilim canım eheh.
***

Bu arada Işın Karaca çocuğuna Sasha Mia adını vermiş. Sasha koruyucu melek anlamına geliyormuş, Mia'da parıldayan anlamına. Haha parıldıyorum adeta! Na na na :)
***

Bu da şarkı.

80 yorum:

  1. miacaaaan arbella al, o çok süfer. bi de ben fettucini alfredo yapıyorum, krema-krem peyniri karışıtıp kızarmış mantar ve salam çubukları ekleyip. dene istersen inanılmaz lezzetli oluyor, nette her yerde de tarifi var :)

    YanıtlaSil
  2. peki bu saatte canımın makarna çekmesi? :(

    YanıtlaSil
  3. Buradan bir makarna yapım post'u istiyorum o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Mia sen pilav yap bende makarna o vakit.
    Ya da şöyle yapalım ben sana makarnanın nasıl lapa olmayacağını göstereyim sende bana pilavın nasıl tane tane olacağını :D
    Pilav pilav! Kanayan yaram!:D

    YanıtlaSil
  5. çatlak, parıldıyosun tabii kiiii :D ben de makarna yapma konusunda çok iddialı değilim ama yenilecek kadar yaparım herhalde. çünkü 5dkda bir tadına bakıyorum ahhahahaha :D

    bi de dışarıda yapılan makarnalara ben de bayılıyorum. hele bi tane böyle mantarlı, hafif sarımsaklı mı desem ne desem bi de krema koyuyolar içine, adını bilmiyorum ama böyle bi makarna var ya ben ona bitiyoruuum :D

    YanıtlaSil
  6. Miyuki, aa ne güzel tariif! Denicem :) ben de en çok barilla'yı seviyorum. Fettucini vazgeçilmezim.

    kremalı sos ben de öğrendim ama işin sırrı al dante kıvamında haşlamasında :) kahretsin ki o yok bende :D

    Fertility Hollis, aaa kıyamaam :(

    YanıtlaSil
  7. Mr.E, öğrenip çok güzel makarnalar yapabilirsem belki :)

    Gece Yürüyüşü, Ahh süper! :D

    valla pilav konusunda üstüme yok. sen de makarnayı öğret, kaynaşalım valla olur :)

    YanıtlaSil
  8. Makarna yapmayı yeni yeni beceriyorum, o da o kadar lezzzetli olmuyo. En son 3 yaşındaki bi çocuğa yapmıştım ve yediğinde "bunun tadı yeaaak" demişti püs. :)) Başarılar ve sabır diliyorum o yüzden. :D

    YanıtlaSil
  9. Aç kalsam makarna yapıp yemem :))

    evde makarna yapılsa altarnatif yemek yoksa dışarda yerim yada akraba,komşu,kanka gibi dostlara makarna var sinyali verip davet edttiririm kendimi :))

    oysa italyan bir ahçının 2 yıl soslar ve makarna konusunda yamaklığını yaptığım halde 1 kere yemedim :))

    ben hiç makarna yemedim. Ama güzel yaptığımı söylüyorlar.

    Güneş...

    YanıtlaSil
  10. Heh iyi oldu gece gece bu yaziyi okudugum:) Simdi canim deli gibi makarna istiyor. Offf Mia offf! Gecen hamburger simdi makarna. Sen beni siniyor musun:) Ben de disarida verilen makarna paralarina uyuz olsam da kafada hemen maliyet hesabi yapip makarnanin paketi 1 lira desem de, kesinlikle disarida makarna yiyorum. Disaridaki makarna soslari evde olmuyor. Salcali cubuk makarna ise benim icin anne makarnasidir. Disarida da onu yemem:) Evde annemin yaptigina da bayilirim.

    YanıtlaSil
  11. Ayy bende aynen öyle tok olsam bile,yok yarın spor yaparım der yine tabağı tıka basa dolrurur yerim walla :)
    Benden de bir sos tarifi :)
    *sucuk ve salamları ince ince doğruyoruz ve hafif yağda döndürdükten sonra bol domates rendesi döküyoruz üstüne.
    Sonra bolca kekik ve sevdiğin baharatları ekle :)
    Makarnaları ekle ve sosla karıştır.
    sonrada o sıcak makarnanın üstüne bol kaşar ve parmesan rendele sonra da yeme ve yanında yat miaa :)

    YanıtlaSil
  12. mia :)
    cok iyi yemek pisiririm ozellikle makarna :)
    pilav hic yapamam hep lapa olur :)
    esiminde en sevdigi yemek piLavdir:)

    YanıtlaSil
  13. Mysterycim, ben de senin yazını okuyordum tam sen geldin :)

    oleey teşekkür ederim ehe. işte ben üşenmesem 5 dk da bir baksam bi şeye benzer herhalde :)

    ayy porçini mantarlı makarnadan bahsediyosun bence ımm harika :) zaten kremalı soslar hep sarımsaklı oluyor ve o krema yapımını öğrendim çok basitmiş!

    tencere, tereyağ erit, ,içine hazır krema dök karıştır ve biraz toz sarımsak ta taa hazır :)

    YanıtlaSil
  14. Oleey makarnasever Mia! Ben de çok severiim dışarda da yerim kim ne derse desin! :D hep de farklı farklı şeyler denerim genelde pişman olmuyorum nefiiss makarnaları mideme indiriyorum ehe karnım acıktı benim galiba :D
    Makarnayı da güzel yaparım ayrıca Nuray gibi atmıyorum haa.. :P
    Ama bi kere küçükken sims'e dalıp yakmıştım makarnayı böyle bütün suyu bitmiş kömür gibi yapışmış tencereye kapkara! bu nasıl bi dalma kaç saat oynadım bilmiyorum :D

    YanıtlaSil
  15. ayse, aaa bak çocuk çok hainmiş valla :) bence zamanla başarıcaz :)

    Adsız, yok artık. garipmiş bu da :)

    Lulu, off ne biliyim canınız makarna çekicek. bak suçlu hissettim şimdii :P

    ya hiç acımam valla. çünkü evde fettucini alfredo yapamıyorum valla :D o yüzden salçalı çubuk makarnası evde, diğerleri dışarda :)

    YanıtlaSil
  16. Körili, arrabbiata, carbonare. işte bu üç makarnayı koy önüme, hepsinni yerim!

    YanıtlaSil
  17. Bak işte yaa benim cahil olduğum bir konu daha, şimdi biz hep öğle yemeğini dışarda yiyoz yaa ofiste, geçenlerde makarna yedik ama, ne o abuk subuk isimleri var falan, ne olduğunu anlamadım hiç, cahil cahil domatesli makarna olsun işte dedim, meğerse o makarnanın şeklini bile seçiyomuşsun falan.. Maydonoz koymasalardı aslında gayette güzel olmuştu ama, nebiliyim kahve kültürü gibi makarna kültürününede alışmalıyım sanırım.. Senin önerdiğin abuk sabuk isimler varmı miacık :) Buarada ışın karaca bebeğine mia adını vermiş, ne tatlı dimi :)

    YanıtlaSil
  18. Aysuncum, aynen valla ben de hiç acımam makarnaya :)

    ayyyyy bu tarife bayıldımm! valla annem de domates sosu yapıp üstüne kaşar rendesi ve fırına atıyor. o da süper oluyor bak benden demesii ama tarif için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  19. Ben de çok güzel yumurta kızartırım ama kimse yemez, ben bile yemem. Yumurta kalır öyle.
    Hani yumurtayı kırarken parmaklarım sarısına batıyor da yumurta içeriden çırpılmış şekilde çıkıyor.
    En azından sen lapa makarna yapmışsın.

    YanıtlaSil
  20. deniyim kız ben bunu :D bi de yorumları okuyayım dedim, o kadar tariften sonra sanırım yarın makarna yemeye gidicem :D

    YanıtlaSil
  21. mon clementier, yuppiii bir umut sevindim valla :) ellerine sağlık bcerikli şey seni :)

    Luna, ben de pek deneyemem korkarım varsa yoksa fettucini, bc frido, porçini mantarlı. ama ablamın aldıklarından denerim :)

    ayrıca eminim atmıyorsun sen süper yapıyorsunduur :)

    şu simsi bi ben oynamadım valla :)

    YanıtlaSil
  22. Sith'i Tut, valla körili fazla sevmem ama arrabbiata çok severim. gerçi bazı yerlerde arrabbiata diye domates sos koyuyolar o ayrı. acısı olmuyor ama yine de güzel :)

    Ribelloşum, yerim ki seni :)

    çok tatlısın, içtensini doğalsın :)
    ımm sana şunu öneriyorum. bak maydonozsuz sade, sadece fettuccini alfredo al. bir de midpointe gidersen BC Frido al. o kadar :)

    bi de evet çok tatlı ama nasıl o ismi koydular anlamadım hani türkçe değil ama güzel :) parlıyoor :)

    YanıtlaSil
  23. eneemm ben de makarnayı çok severim ve doymama rağmen o tabakta kalan pestolu parmesanlı sarımsaklı kremayı çatalla sıyırır yerim, sonrasında fazla geliceğini bile bile... yalnız canım istedi şu an :s
    ayrıca ben de güzel yapıyorum makarnayı ama dışarda yemenin keyfi bi başka eheheh :D

    YanıtlaSil
  24. Sadece Umut, ama olsun anında çırpma işlemini gerçekleştiriyormuşsun işte daha ne :)

    YanıtlaSil
  25. Ben makarnayı evde bulunca çok sevinmem ama dışarda bulunca sevinirim mesela :D hatta bayılırım adapazarı orman park spagetti hmmmm orada yemek harika uf canım çekti ya :)

    YanıtlaSil
  26. Mystery, git gittt! bak havan değişir. ruh halin düzeliir :)

    Zeynepcim, ayy pestoluuu, sen ablam gibi seviyorsun ne güzeel onu ben de severim. sıyırırım da tabağımı valla :)

    yaa bu yazıdan sonra hepimiz makarna yemeye gidicez galiba :D yazarken farketmemiştim oysaa eheh affedin :)

    YanıtlaSil
  27. tansumut, biraz da snein canın çksiin ben de snein bloguna bakınca renk renk ojeler çekiyor canım hıh :)

    YanıtlaSil
  28. Makarnanın her türlüsünü güzel yaparım. Kendi tariflerimde vardır ama dışarıda makarna yemeye bende bayılırım.

    YanıtlaSil
  29. cipsii, şu an yazını okudum.. off ağlama sen! gel birlikte dışarda makarna yiyelim beybi. kıyamam sana :*

    YanıtlaSil
  30. Ah gelebilsem durmicam bir dakika ağlamam hiç o zaman zaten. Ben Alfredo Fettucini isterim ama.

    YanıtlaSil
  31. mia minnak!özledim seni yazıalrından ayrı kadlım!göresim geliyor hep seni kalp kalp sarıldım..yazı yine su gibi akıp gitmiş..makarna olayına gelince aynen dicem toksam midem kötüyse canım bişi istemiosa her ne koşulda olursa olsun Makarnaaaaaaaa dienlerdenim.hadi kalk gel bi tencere dolusu yielimm gece makarnası gibisi var mıdır ben sana seve seve yaparım hatta birlikte yapalım ablanınki kadar olmasa da yeriz be?ve evet ışıldıyorsun bebek.

    YanıtlaSil
  32. haftanın yedi günü makarna yiyebilirim. zaten dünya genelinde de en çok beğenilen yemekmiş makarna. pratik ve çeşitli

    YanıtlaSil
  33. 1. Seçtiğin şarkıyı yerim.
    2. Yaptığın makarnayı yerim :p
    3. İyi ki hazır makarna sosları çıktı da çok lezzetli makarnalar yapabiliyoruz artık!!!
    4. Şu an yanımdaki düşman diye bir film var kanaldde. İki saattir ekrana bakmıyordum ama çok güzel bir aria çalmaya başladı filmde.
    5. Perşembe gelemiyorum :( Cuma gecesi geliyorum. Hafta sonunu ablamda geçireceğim! :(

    Nih nih

    :* :* :*

    YanıtlaSil
  34. hahahha deli Mia'm :) ben makarnayı çok sevip 7/24 yiyebilecekler grubundayım kesinlikle. yurtta kaldığım 3,5 yıl boyunca kantinde çıkan yemeklerden yiyebildiğim tek şey makarnaydı. Buna rağmen eve her gidişimde anneme makarna yaptırırdım, anne makarnası da ayrı bi lezzetli oluyo bence :)

    YanıtlaSil
  35. pilavda yaparım makarna da :D ama bi işime yaramadı :D gelin, size yapayım :D

    YanıtlaSil
  36. Makarna he. Ne anılarım var makarnayla ah.

    Cebimde 10 liram kalmış ve o 10 lirayla 1 hafta 10 gün idare etmem gerekirken sarıldığım yemekti makarna. Yanına sos bile yapamıyoduk salça alıp parasızlıktan. Üstüste 3-4 gün makarna yedikten sonra yine makarnayı yapmışız, karnım da acaip aç. Oturduk bi kaşık aldım yutamadım, midem almadı artık. O kadar aç olmama rağmen yemedim.

    Ha bi de ev arkadaşlarımdan Önder de senden fazla olmasın makarna hastası bi kardeşimdi. Kendisi de bilmiyodu neden o kadar sevdiğini. Salçayla yapıyoduk genelde makarnayı ve o halini bile o kadar çok sevişini bi türlü anlayamamıştım ben de. Son zamanlarda yoğurtlu, kekikli, sarımsaklı, margarini eritmeli bi sosla yaptı makarnayı. Ben de nihayet o zaman hadi bi makarna yap da yiyelim demeye başladım. Ama okul bitti işte.

    Bu arada bişeyi de belirtmeden geçemicem. Hep benim aklımda olan şeyleri yazıyosun :) Konu olarak yani. Böyle aklıma geliyo bazen şunla alakalı bişi yazsam diye. Bakıyorum sen yazmışsın :)

    YanıtlaSil
  37. cipsi, ben de fettucini alfredo isterim zaten :) sen nasıl isterseen :p

    coco-celly, ben de özledim ben de parmak kaldırdım ya blogundaa :) aa tatlı şey ben de sarıldım kalp kalp kalp!

    yaa şu yoruma bak nasıl şımardım nasıl utandım anlatamam!

    ahh o gece makarnaları. hakikaten yok öylesi. yeriz bi tencere aman çok güzel olur valla hem sen de ışıldıyorsun ve hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  38. Uyuyamayan Ses, evet evet en iyisi valla

    Ferhat Bayram, peki :)

    Feli'm,

    1. Şarkıyı hepimiz çok seviyoruz di mi ne güzel!
    2. Ben senin yaptığın makarnayı yerim asıl ve çok yedim zaten sizde :D
    3. Ben hazır sosları sevmiyorum ya ablam harika soslar yapıyor nih nih (bu da senin gülüş)
    5. Gün farketmez gel yeter ki bebeğim :)

    :* :* :*

    YanıtlaSil
  39. eLmyra'cım, aynıyız desene :)
    bence de anne makarnası da daha bi lezzetli oluyoo bi başka güzel oluyo ah :)

    Lazanyam, yoksa yanlız biri olsun istersen, yalnız biri mi oldun istemeden? ehe :)

    ilnevyA, makarne he. yarana tuz başmışım gibi olmuş :)

    dediğim gibi öğrenci yemeği makarna ama senin durumunda da yenilmez ki cidden. benim de olsa midem almazdı ama Önder iyi süslemiş valla tebrik ediyorum kendisini :)

    YanıtlaSil
  40. Vuhuu yaşasın makarna kardeşliği:D

    Ben de o kremalı soslar kadar olmasa da kendime acılı baharatlı güzel makarnalar yapıyorum. Yana yana yiyoruz. Mis:D O hazır sosları hiç denemedim ama sevmezmişim gibime geliyor.

    Öyle güzel soslar yapamadıkça, dışarıda makarna da yenir o paralar da verilir Miam yapıcak bir şey yok:D Bir gün yapıcaz ama inanıyorum;)

    YanıtlaSil
  41. Makarnanın dramı :D
    Bu arada annem plavı güzel yapamıyor. Düşün artık :D

    YanıtlaSil
  42. Pembe cupcake Mia, benimle de dalga geçiyorlar dışarda makarna mı yenir diye ama ben de aynı savunmayı yapıyordum:)Bayıldım bu makarna postuna.Eminim sen de ablan gibi güzel makarnalar yapacaksın ve ilk burdan duyuracaksın

    YanıtlaSil
  43. Ablan bana sos yapmayı öğretsinn! :) of 30unda şan dersi varmış 1 hafta bile kalamıycam yine :(

    YanıtlaSil
  44. ahaha Miacım yazık sana, o derece lapa makarna yapan tuz yerine fare zehri de katabilir, zehirlenmemişsindir umarım :P Benim ilk yaptıklarımın tadına baksaydın zehirlenirim yea diyip bırakırdın :D Sana önerim suda 5-6 dk.dan fazla kaynatma, kaynatırken de başka bi işle oyalanma, hep başında dur ve dk. tut. Ben anca öyle başarabildim.
    Ayrıca da makarna soslarım, makarnamdan daha iyi oluyor, umarım bir gün yapabilirim sana ^^

    YanıtlaSil
  45. Ben de makarnayı çok severim =). Hep yiyebilirim =). Çok yapmaktan da usta oldum bu konuda; bir soslu makarnalar yapıyorum kuzum anlatamam =). Eve döndüğümde ben onlardan bana yemek yapmalarını beklerken onlara bana makarnalarımı yaptırıyorlar düşün =).

    YanıtlaSil
  46. Makarnayı çok güzel yaparım,küçüklükten beri beceririm yapmasını ama bulaşığa ellemem:)
    Dışarda da yerim hiç affetmem.Dedğin gibi dışarıdakiler daha farklı,değişik soslarla muhteşem lezzet..severim hepsini:)

    gel bir gün yapayım karşılıklı yeriz eheh:)

    YanıtlaSil
  47. makarnaya bayılanlardanım bende oleyyy :D:D

    Makarnayaı arkadaşlarla tek başımıza yaptık çokda güzel oldu ama bende hala bi heycan var o kaynama aşamasında inşallah atlatırım ayrıca ismin anlamıda harikaymışş

    pırıldayan mia ışığın her yere saçılıyor maşallah :D:D

    öperim

    YanıtlaSil
  48. Dışarda makarna yemeğe karşı değilim ama hiç yemedim. Neden bende bilmiyorum...
    Bu yazıdan sonra en kısa zaman da gidip makarna yiycem :D

    YanıtlaSil
  49. Fuana'da Makarnanın kralı yapılırdı, keşke gitme imkanınız olsaydı.

    YanıtlaSil
  50. Öncelikle resim çoook hoş. :D Makarna yapmak basit gözüküyo ama bilmiyorum tabii denemedim hiç . :) Bi de makarnayı 2. güne bırakınca güzel olmuyo ne bileyim yapışıyo filan.

    Bu arada, parıldıyosun adeta. :D

    YanıtlaSil
  51. akşam çıkıp makarna yedim :D bence sana yüzde falan vermeliler :D

    YanıtlaSil
  52. particle, yaşasınn! :D

    ohh yanmakta güzel arabiatta styla :D
    bence de sevmezsin. pek güzel değiller o soslar.

    aynen particle'm o paralar verilir valla yapıcak bi şey yok ama ben de inanıyorumm :)

    α.к.α.т.я.i.є.ℓ, dram vala :D
    ayy dur sevindim şu an annenin güzel pilav yapamasınaa :)

    YanıtlaSil
  53. Ekimoza, pembe cupcake diyen tatlılığı yerim şeker şey :)

    bak sana bu konuda söylenenlere hemen bu yazıyı okut onlar da anlasınlar durumu hııhh :)

    ve güzel makarna yaparsam hemen burdan duyururum zatn duramam :D

    Feli'm, aaa yine mii tadı damağında kalıcaak off! :(

    YanıtlaSil
  54. Anci, bulaşığı ben de ellemem becerikli şey :)

    evet evet aynen öyleee. ımm bi dolu farklı soslu güzel makarnalar.
    hepsini yerim valla :)

    yeriz yeriizzz tatlı anci ehe :)

    EvAcımm,

    sen de bizdensinn oleey! :D

    ben de o kaynama aşamasındaki heyecanı bi atamadım.

    atsam rahatlicam valla tatlı eva.

    ah ahhh çok teşekkür ederiim bu yorumla birlikte daha da parıldadıım valla :D :*

    YanıtlaSil
  55. Missbonecuum, hemen git dışarda makarna yee! bak ben de bu yazıı yazdıktan sonra bugün gittim dışarda yediiim :)

    Bolat, burda da "Al Dante" diye bi yer vardı harika yapardı ama maalesef kapandı.

    YanıtlaSil
  56. Saydam Balon, sevindim resmi beğenmenee :)

    bence de basit gözüküyor ve sonuçta oluyor ama tadı güzel olmuyor o yüzden aslında çok zor :)

    bi de makarna o anlık yenilip bitmeli 2. güne kalacağına at gitsin di mii :)

    bu arada çok teşekkür ederim sana! oleey :D

    YanıtlaSil
  57. Mysterycim, inanır mısın,

    bugün kuzenimle buluştum ve gittim makarna yedimm! :D:D

    mantarlı kremalı tagliatelleee ımmm harikaydııı!!!

    bence de yaa yüzde vermeliler bana :D

    YanıtlaSil
  58. Senin kalmıycak mı üüü :D

    YanıtlaSil
  59. Ben de çok severim ama dengesini kolay kolay tutturamam ya çok haşlarım ya da sert bırakırım.. Zaten bu kadar bahsettikten sonra bence kim olsa canı çeker :)
    Yani şu saatten sonra tabir-i caizse makarnanın her türlü gideri var diyebilirim sayende :)

    YanıtlaSil
  60. Feli'm, benim de kalıcak tabii ki ama sen herkesle çok az görüşeceğin ve tatile gelen sen olduğun için senin daha çok kalıcak anlamında söyledim beybim :D

    kuccukkurba, ben de sert bırakmaktansa haşlansın diyip lapa yapıyorum işte :)

    hadi yaa :) huhuu o zaman hadi makarna yemeye :)

    YanıtlaSil
  61. :D ama güzel trip yaptım di mi? Ayrıca ikinci tribim de bu 63 yoruma :p biz yazınca 22 tane falan anca çıktııı ühü! :D

    YanıtlaSil
  62. makarna sevilmez mi yaaa, ben de güzel yaparııım =)

    YanıtlaSil
  63. Feli'm, ama ben de güzel savunma yaptım di mi? Ayrıca o 22 yoruma ben de trip atıyorum ühü! :D

    Mekila, eminim güzel yapıyorsundurr :)

    YanıtlaSil
  64. makarnaaa ! her türlü yerimm :) dışarda yemeye bayılırım ben de. penne arabiata, ravioli, tortellini, yanlarında buz gibi ice tea..

    bu ünlülerdeki çocuğa yabancı isim koyma kompleksi de beni bitiriyo.. :)

    YanıtlaSil
  65. LoveMeorLeaveMe, ah ah ben de bayılırım bu söylediğin her türlüsüne!

    ay evet yaa ne o öyle yabancı isimler :)

    YanıtlaSil
  66. Makarna ne güzeldir bende çok severim bayılarak yerim.
    Dışardakiler de ayrı bir güzel her yerde yerim vallahi Miacım :))

    YanıtlaSil
  67. Misa Misa, ayy ben de seni yerim :)

    YanıtlaSil
  68. ahah bu yemek yapma heyecanını çok iyi anlıyorum. yapılan şey "makarna" bil olsa. (: makarnayı dışarda yeme konusunda sana kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  69. dedimdi, hem beni için makarna önemli yemek düşün yani :)
    aynı düşünmemize sevindim canım oley :)

    YanıtlaSil
  70. makarnayı ben de çok severim hatta evde değilde dışarda yemeye bayılırım. Şöle yanına da güzelinden bir şarapla süper olur. Eğer ardından güzel bir film ve yanında hoş sohbet varsa tadından yinmez :))))

    YanıtlaSil
  71. üç ünsüz içinde iki ünlü, ah ahh ne güzel dedin! vallahi canım çekti şimdii :)

    YanıtlaSil
  72. kesinlikle farklı soslar katılmış makarnalar gibisi yok ama evde de domates soslu makarna her yemeğin yanına eşlik edebilir bence :))

    YanıtlaSil
  73. rebelcim, mutlaka o domates soslu makarnadan vazgeçilir miii ımm :)

    YanıtlaSil
  74. ben hep makarnayı iyi yaptım! ilk öğrendiği şeydi onu tam anlamıyla yapmayı öğrenene kadar başka bir şey öğrenmedim adeta!

    dışarda makarna öyle bir yenir ki!
    ımmm yarın öğle arası en yakın restorana gidiyorum gibi görünüyor! :)

    resmi .ok sevdiğimi söylemeden geçemem yaratıcı.
    ama resmi bulan sen de yaratıcısın! :)

    YanıtlaSil
  75. summercım,

    ay ne güzeel güzel makarna yapan arkadaş gibisi yoktuur! :)

    ımm git ye ben de bu yazıyı yazdıktan bi gün sonra kuzenimle makarna yemiştim dışardaa :)

    ayrıca senin bloga koyduğun resimler de çok güzel ve çok tatlı! aynı senin gibi :*

    -bi de "the wedding singer" filmini izle! :)-

    YanıtlaSil
  76. heheeeyy adam sandler! yazdım bi köşeye çok teşekkür ederim ah bu senin böyle filmlerin olmasa! :)

    hiç duymamıştım bu filmini de :)

    YanıtlaSil
  77. summer tatlısı, izl izle bayılıcaksın :)

    YanıtlaSil
  78. Ben ço kgüzel kremalı mantarlı makarna yapıyorum amaa :) o yüzden dışarıda makarnaya 10 lira verilmez diyenlerdenim :)

    YanıtlaSil
  79. Aphraell, aaa ne şanslısın :) ama ben yine de dışarda yemenin zevki bi başka derim :)

    YanıtlaSil