Bu blog Mia Wallace'ın içini dökmesi, yazıp kurtulması, anlatıp rahatlaması ve anılarını paylaşması içindir.

Twilight'a Bir de Bu Açıdan Baksak

Tamam, twilight hayranı değilim. Deli gibi eleştirenlerden de değildim. Taa ki son filme kadar. Fakat filmi izlerken babam ve kardeşim gibi tepkiler veren bi insan hiiiç değilim. Onların komik ötesi tepkilerine geçmeden önce filmle ilgili düşüncelerimi yaziyim.
***

Bu film ilk çıktığında -henüz Edward hayranları yokken- vampir filmlerini seviyorum ya, nasıl bi şeymiş bakıyim diye evde sessiz sakin bir merakla izlemiştim. Sonra da ehh işte fena değilmiş dedim. Arkadaşım sorsa "nasıl film izliyim mi?" diye "izle yaa fena değil" derdim. Sonra baktım bu film olay olmuş. Edward'cılar coşmuş. Bella'yı sevmeyenler olmuş.

Derken filmin ikincisi sinemaya geldi. D&R'a giren herkesin poşetine bir tane de twilight kitabı eklendi. Cahilliğimi bağışlayın, o zamana kadar bu filmin kitaptan uyarlama olduğunu bilmiyordum. Bunu öğrenen meraklı ben illa en sonunu öğrenicem ya, hemen bütün kitaplarını yalayıp yutmuş kuzenime hikayenin sonunu sordum.

Kuzenim de büyük bir hevesle bütün hikayeyi baştan sona kadar anlattı. Anlattıkça bunaldım. Özellikle son kitapta olan olaylardan sonra -mühürlenmek gibi- bu filmi bi daha hiç izlememe kararı aldım.
***

Edward'ı beğenmiyorum zaten. Ne o öyle, köşegen bir surat, bembeyaz ten, her zaman garip bakışlar. Jacop desen aman aman daha da beter. Agresif bi ergen. Maymun da diyebiliriz. Hele de sinirlenince -ki ergen olduğundan hep sinirleniyor- ordan oraya koşturup duruyor.

Son olarak gelelim mühürlenme saçmalığına. Şimdi efendim zannımca yazar Jacop'ı ne yapıcanı bilememiş. Baktı ki Bella Edward'a gitti. Eee dedi ne yapmalı ne yapmalı, bir yandan Jacop fanları. Tamam demiş ona da birini bulalım ama kim olsun kim olsun. Tamam işte demiş. Bu garip ergen kurt adamların mühürlenme gibi bi şeyleri olsun. O kişiye mühürlendikleri zaman gözleri başkasını görmesin.

İyi de ben Bella yerinde olsam sinirden ölürüm. Minnacık kızıma mühürlendiği yetmiyormuş gibi, ya Jacop'ı seçseydim? Ya adam benimle evliyken başkasına mühürlenseydi? Nolucaktı o zaman ortada mı kalıcaktım ben diye düşünüp dururdum valla. Kısacası şu mühürlenme olayı tamamen saçmalık.

Tabii filmi beğenenlere de, kitaplarını okuyanlara da saygım sonsuz ama nolur şu mühürlenme şeysini bana savunmayın ya hiç sevmedim ben orayı.

Nasıl da içimi dökmüşüm yahu. Daha babamla kardeşimin bu filmi izlerken verdikleri tepkileri yazıcaktım vee yazıyorum.
***

Jacop Edward'a bağırıyor;

Kardeşim: Niye bağırdı şimdi?
Babam: Şey ya ergen ya o yüzden
Kardeşim: Niye hamile bıraktın diyooğ
Babam: Sanki onun karısı yaaa!

Bu sahnede de Edward bi şeyi anlayamamış ve babam başlıyor söylenmeye;

Babam: Anlayamadın mıı? Hayır bi de vampir olmuş! Daha Bella'yla Jacop arasındaki bağı anlayamadın daha ne anlicaksın sen..

Babam: Bunu filmden saymışlar da bir de korsanını çekmişler. Edward belki de hayatının en rahat rolünü yaptı. Öyle dikiliyor çekiyor. Öyle durup bakıyor, yönetmen çekiyor.
***

Jacop kurta dönüşüyor;

Kardeşim: Sırf hareket olsun diye yapmışlar
Babam: Bilgisayar çalışıyor. En iyi bilgisayarlar çalıştı aslında ama onlar da figüran

Kardeşim: Diğer filmi izlemiş miydin baba?
Babam: Böyle sararak izlemiştim ya ne biliyim..
***

Kurtlar Bella için toplanmış, konsey yapıyorlar;

Babam: Şu Bella'yı adamdan saydılar da o kadar kişi toplandı öyle mi?
Kardeşim: Öyle deme baba yaa güzel kız
Babam: Güzel de o çocukla işi ne?

Kardeşim: Ya baba sardın sardın konuyu tam anlamadım
Babam: Konu yok ki
Kardeşim: Abartma babaa..

Ve meşhur mühürlenme sahnesi;

Babam: Annesine varamadık, kızını kaçırmiyim dedi herhalde. Off bunun için sinemaya gidiyolar. Bu korsan ne güzel bi şey. Hadi gel aliyons ve avatars'ı izleyelim?
Kardeşim: Aliyons?
Ben: Hahahahahaha

Derken 40 dakikada film bitti. Babam o 40 dakika boyunca hiç susmadı. Tamam biraz abarttı ama ciddiyim, biz de bu filmi bu kadar abartmayıp bir de bu açıdan baksak?
***

Ayrıca kızlar buyruuun sizin için çizdiiiimmmm (hala yazılarıma koyduğum fotoğrafları benim çizdiğimi zannedenler; yok öyle bi şey ama keşke o kadar yetenekli olsaydım! gerçi siz yine de öyle düşünün ben şımariyim eheh)


Son olarak, öhöö tabii ki korsana hayır. (Babacım afedersin yaa.. şey vardı ya çıktı mı o filmin korsanı?

Bu da şarkı.

109 yorum:

  1. Babanın yorumlarına bayılıyorum ya, çok tatlı! :)

    YanıtlaSil
  2. MİAA !! ne hoş bir yaklaşım olmuş filme.
    Birinci bu kadar uzatıp b**unu çıkarmak niye kısa olsun öz olsun !

    ayrıca bunlar nasıl vampir kardeşim...

    babana bayılıyourm süper bir adam!

    YanıtlaSil
  3. Hayat Devam Ediyor, teşekkür ederim canım ya ben de duramadım hemen not aldım cümleleri :)

    *ssdesignbutik, ya ben de yorumlarda iyice beni eleştiriceksiniz sandım ama ilk 2 yorum öyle değil oley :D

    haklısın valla ve de çok teşekkür ederim! öyledir o :)

    YanıtlaSil
  4. Zaten bu son bölüm hiç olmasaydı çok sevinicektim :)

    İnan baban filmin kritigini en iyi yapanlardan biri bence, tsklerimi ilet miam :)

    YanıtlaSil
  5. Still a better love story than Twilight :p

    YanıtlaSil
  6. Ben daha o çocuğun nasıl olduğunu anlayamadım :)

    YanıtlaSil
  7. Aslıcım, bence de ya.

    hemen iletiyorum babam da şımarsın biraz :)

    YanıtlaSil
  8. dur tahmin edeyim mia filmi hiç izlemedin o sırada baban ile kardeşin tarafondan disconnect olmuştum sonra seni kurtarmak için belediyeden ekip gönderdiler ve mutlu son...;DD

    Alions ve Avatar müthiş bir yapımdır;DD

    Ali onbaşı'ının ve avatarlarının şirin köyde ki yerli bir güzele olan imkansız aşkını anlatır..

    YanıtlaSil
  9. hahah ben bunun kitaplarını okuduğumda liseli bebeydim artık o ergen kafasıyla nasıl sevdiysem hala içimden soküp atamıyorum:)doyamıyorum sevmeye doyamıyoruuuummmm:) filmlerini sinir ola ola 7 8 kez seyrediyorum hem sinir olup hem seviyorum :) ama o bellayı gördükçe çırılçıplak ssoyunup kendimi dağa taşa vurasım kmlerce koşasım geliyo:) ama yinede seviom leeeeeennnnnnn!!!

    YanıtlaSil
  10. Mathilde Tahon, hala mı :P eheh :)

    Sycorox, ben de :D

    enes, filmi hiç izlemedim ama izlemiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
  11. alya'm, sevv yahu seevv :)
    ay o durumu biliyorum sinir olup sevme durumunu :D

    ya bella! nasıl bi manken gibi vücut o ya of of ben de bella'yı kıskanıyorum ne yalan söyliyim :)

    YanıtlaSil
  12. ben kıskanmıyorum o suratındakı ıkınma hali sonra bi seye ıkına ıkına dura dura cvp vermesi allahım o dudaklarını aşağı aşağı sarkıtmasıı beni deli ediyo bide yollu ya bildiğin ne yardan ne serden ne jeykıbı bırakıyo yoluna gitsin ne edvırtı bırakıyo ikiside yanında olcak herkes onu poh pohlucakkkkk biri de cıkıp öperim böle aşkın ızdırabını deyip cekipde gitmiyo ki arkadasım

    YanıtlaSil
  13. alya ben kıskanıyorum ya ama tipini. yoksa o hem jacop hem edward. hem de o iki gözde bekarın da bellaya aşık olması bunlara çıldırmamak elde değil ama dediğim gibi bu hikayenin saçmalığı. ben de bundan eleştirmiştim ehe:)

    hele o bellanın ikisine birden yüz vermesi! ay ayy! ne gıcık

    YanıtlaSil
  14. bu alacakaranlik denilen illetin nasil bu sekilde hayran kitlesi toplayabildigine bakmak lazim. kitaplarin cikis zamanlarina bakarsaniz harry potter serisinin film olarak bitis donemlerine -2-3 film kalmisti- denk gelmektedir. yani harry potter'i okuyarak degil de bir kitaptan temel alindigini fakat filmini izlemenin daha cazip oldugu kitle tarafindan sevildigi donemlerdi. bu kitlenin tek bir sorunu vardi. bu seri bir kac film sonra biticekti. iste burada meyer bir halk kahramani oldu ve bu hp fanlarinin dikkatini cekebilecek bir hikaye yaratirsa hayatinin degiseceginin farkindaydi. tek bir sorun vardi hp londra'da insanlarin arasinda gizlice yasayan buyuculeri anlatiyordu. kendisinin benzer bir fikre ihtiyaci ve farkli bir dunya'ya ihtiyaci vardi. vampir vs. kurtadam hikayesi bu sekilde ortaya cikti. iste elinde artik orjinal bir dunya vardi ve normal insanlarin arasina bunlari sokabilirdi nasilsa yillardan beri vampirler ve kurtadamlar normal insanlar arainda fark edilmeden yasiyorlardi. -blade, dracula, karanliklar imparatorlugu vs vs vs bunu genc kitlenin dikkatini cekebilecek sekilde yapmasi gerektiginden kahramanlarin lise karakterleri olmasina dikkat etti ayni zamanda ozellikle kizlari heef almak adina icine imkansiz gibi gozuken bir ask katti. hatun karakter secim yapmak zorunda kalacakti. simdi genc kitle dracula nedir bilmedidiginde ballandira ballandira anlatilan edward karakterine asik oldu bir de filmlerinde yakisikli bir eleman oynatarak kizlarin kalbini feth etmeyi basardi, meyer istedigine kavustu. ne de olsa rowling ingiltere'nin en zengin 14. kisisi olmayi ve kisisel servetiyle kralice elizabeth'in bile ustune cikmayi basarmisti. vampir dedigin adam zaten karizmatik oldur cunku vampirlerin kendi bir cazibesi vardir. aslinda ne kadar tipsiz olursa olsun normal insanlari etkileyebilir. (bkz: dracula, strahd)
    sense bu aptal seride en gereksiz detaa takilmis muhurleme olayindan bahsedip duruyorsun. birak her tarafi bolca sacmalikla dolu olan -gunes altinda elmas gibi parlama, her bir vampirin farkli ozel yetneklere sahip olmasi, vejeteryan vampir kavrami vs vs vs- seride muhurleme muhabbeti canini sikmis.
    sana durust olmam gerekirse otobus yolculugu sirasinda canim sikilmasin diye aldigim alacakaranlik kitabinin aslinda seri oldugunu ilk kitabin parasini odedikten sonra fark etmemle yeniay ve tutulmayi'da alarak cantama attim. yol boyunca alacakaranlik kitabini okudum ve bitti eve geldim diger iki kitabi okudum ve sonra kalan kitaplari aldim okudum. neden mi cok sevdigimden degil sadece basladigim bir seriyi yarim irakmak istemedigimdendi. o seriye verdigim parayi sokaga atmis gibi hissediyorum. kendimi kirletilmis gibi hissediyorum o dereceyim. vampir kulturu uzerine bildigimi butun degerlerin icine sicmayi becerdi bu seri.
    bu seriyi okuyan takip eden erkeklerin tek amaci vardir o da hatun ortaminda donen genel muhabbetin bir donem edward ve bella olmasindan kaynaklanmaktadir. bu seriyi okuyayim hakkinda 3-5 satir bileyim bende hatun kaldiririm olayidir.
    o boktan seriyi sevmeyebilirim ama o seri sayesinde bir kac hatun kaldirmisligim oldugundan dolayi serinin hatunlar uerindeki etkisini kabul ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. ahahaaa bayıldım bu yazıya! :D mühürlenme olayına babanın bakış açısı süper :D oyuncu seçimi senaryo falan cidden felaket, hele ki ben zamanında kitapları okuyup sevmiş bi insan olduğum için benim için acı vericiydi kdsjhvdfklj ama ilk 3 filme göre 4. filmde bayaaa bi gelişme vardı bence 15 film falan olsa film yapmayı öğreniceklerdi diyorum :P mühürlenme cidden saçma ve resmen pedofilik bi olay olsa da mühürlenme anında çocukla jacobın yıllar sonraki hallerini göstermeleri falan hoş olmuştu mesela, bide bitişini sevdim :D
    sen söylememişsin ben de şunu eklemek istiyorum: düğünde bellanın saçları neydi öyle resmen ev topuzu?! bide edwarda yürüken ki tipi hay allaam sanki kabız olmuş gibi :D :D güya hayatının aşkıyla evleniyo insan mutlu olur gülümser :D
    Yine abarttım yorumu gidiyorum Mia'm :*

    YanıtlaSil
  16. Babana bayıldım ya aç absürd bir filmi babanla izle ortaya süper bir komedi çıkar herhalde :D kardeşinde kaç yaşında bilmiyorum ama safları oynuyor...çok şekerler ya :)
    Başrol karakterlerin ikisini de itici buluyorum...sadece ilk filmi izleme gafletinde bulundum o da yarım kalmıştı sanırım :D

    YanıtlaSil
  17. arya yorumuna koptum bellanın cidden ıkınma hali var.Şimdi öyle söyleyince dikkat ettim .Harbiden bu kadının tipi budur dedim!!!

    ve gülmekten öldüm :))

    YanıtlaSil
  18. Barney, öncelikle kitabın çıkış tarihini, nasıl tutacağını bilme politikasını, ve lise dönemi edward karkateri derken evet mantıklı.

    ama benim mühürlenmeye takıldığım nokta, hikayenin en en saçma şekilde bitirmeye çalışılmasıydı. yani resmen jacop'ı ne yapsa bilememiş yeni bir şey ortaya atmış.

    yoksa daha bi sürü şey var eleştirilicek ama kitaplarını okumamış ve 1. filmden başka filmini izlememiş (öyle evde açıkken bir göz gezdirmiş) insan olarak o kadar da eleştirmek saçma geldi.

    babamların muhabbetini ve bu serinin kalbimdeki yerini yazdım o kadar.

    YanıtlaSil
  19. Luna, ben de sevindim buna! :)
    di mi yaaa :D

    yok yok bence yorumu hiç abartmadın hatta çok da güzel olduu sen yaz yeter ki :)

    zamanında sevmiş biri olarak bu yazıyı okurken bana kızmadıysan iyi sevindim :D

    yani bellanın saçları evet ev topuzuydu ama makyajı da çok doğal ve sadeydi ama o kabız olmuş ifadesi ise, korkunç! :D

    muck :*

    YanıtlaSil
  20. HYPATİA, haha öncelikle yorumuna bayıldım! :D

    senin gibi sadece ilk filmi izleme gafletinde bulunmuş biri olarak anlıyorum seni.

    ve babam için aynen öyle aç bir komedi babamı izle. öyle komik oluyor ki :)

    kardeşim de bilerek safları oynadı ya babamla muhabbet etmek onu eğlendirdi yoksa 23 yaşında :D

    ayrıca oyuncular konusunda da katılıyorum!
    ***

    arya bak sana yorum var :D

    YanıtlaSil
  21. ergen olduğumçün ben büttün tıvaylayt kitaplarını yaladım yuttum. ufuu çok da oluyo bitireli. ama filmlerin sadece ilk ikisini izledim ve bana yetti. o kristin stewart'ın yerli versiyonu sinem kobal'ın stabil mimik + alın tırnaklamadan ibaret oyunculuk performansı yettiydi zaten. üçüncü filmde de kıristinciğimin stabil mimik + dudak kemirmesini izlemeye katlanamayacağımı fark ettim de bıraktım.

    şimdi bu edward, tıvaylayt filan vampires for dummies. ciddiye almamak lazım.
    benim için vampir dediğin lestat'tır. yani var mı başka bi vampir lestat de lioncourt karizmasında :Pp
    pek tabii de favori vampir filmim interview with the vampire.
    twilight'tan da bu kadar iyi bir performans beklemek yanlış olur. ama yerden yere vurmak da mantıksız çünkü hedef kitlesini çok iyi yakalamış bir film. sinema salonunda jake üstünü çıkarttıktan sonra müthiş bir heyecan başgösterdi ve filmin sonuna kadar da dağılmadı yani :D

    ne diyeceğimi unuttum fakat.
    evet, babanın yorumlarına da koptuğumu ayrıca belirtmek istiyorum :))
    bi de yazar da nepçim para kazanmıştır diyerek geleneksel hasetliğimi yapıp bu yorumu bitireyim çünkü devasa bir şey oldu :))

    YanıtlaSil
  22. Geveze, öncelikle kristin stewart'la igili söylediklerine tamamen katılıyorum. şu sinem koballa olan benzetme! :D çok çok güldüm! haklısın :)

    şimdi tabii ki bu filmi bu kadar ciddiye almamak lazım. ben d eonu diyorum zaten bu kadar abartmaya gerek yok bu filmi diyorum çünkü interview with the wampire gibi bi film varken lestat varken! brad pitt ve tom aynı filmde rol almışken bu neymiş piiih jacop istediği kadar üstünü çıkarsın :)

    ben de onu düşünüyorum gevezem ya parayı kırdı :D

    YanıtlaSil
  23. Ailene bayılıyorum ayrıca resmi gerçekten sen mi çizdin :D ( bir salaklık yapmıyorum değil mi ) :D:D

    YanıtlaSil
  24. seriye hiçbir zaman ilgi duymadım.halbuki çıkığı zamanlarda ergen denecek yaştaydım :)
    niçin ben de her ergen gibi merak edip izlemedim bilmiyorum hehe :) yakın zamanlarda bi açayım ilk filmi izleyeyim dedim.yani pek sarmadı.film izlerken bi işim çıktı.bırakmak zorunda kaldım yarıda.sonra da açıp izlemedim ve hiç huyum değildir filmi yarıda bırakmak :)

    YanıtlaSil
  25. EvAcım, ya yaa hayıır parantez içinde yazdım ya ben çizmedim diyee :) yani genel olarak bilgilendirdim bu blogdaki resimlerinin hiçbirini ben çizmiyorum diye sadece şebeklik yaptım eheh ben de sana bayılıyorum ayrıca :*

    YanıtlaSil
  26. Poliganum, anlıyorum seni. ben de yarım bıraksam aklımda kalır valla. yarıda bıraksam açar izlerim hehe :)

    YanıtlaSil
  27. Miam
    Valla seninkilerle film izlemek lazım:)gülmekten kesin bitmezdi o film.ben krize girerim çünkü öyle kopuyorum:)
    Benim hiç bir fikrim yok bu seri hakkında ama mühürleme deyince geçen yıl tüm master chefi hatmetmiş biri olarak aklıma et nasıl mühürlenir durumu geldi. o daha işe yarar bişey lezizzz:)

    ps:sen süper yeteneklisin zaten bizim için. istediğin kadar şımarabilirsin..

    YanıtlaSil
  28. ahaha harika gerçekten de miaa :))
    Babana saygım sonsuuuz :D

    Valla ben kitaplarını okudum, öyle sevdim mi.. emin değilim hani bunlar vaöpir kitabı veya filmi değil ki BREZİLYA DİZİSİ üzerine yeni kurgu.

    bilmiyorum..
    son filmi izlemedim ya..

    "Anlayamadın mıı? Hayır bi de vampir olmuş!" harika bişey ahahah.

    YanıtlaSil
  29. Baban yüzünden/sayesinde ben de bazı filmleri sararak izliyorum. Çok kötü alışkanlık sevgili Mia! :)) Ama olsun burdan kaptım ben bu alışkanlığı, sorun yok. :)
    Filmi izlemedim, sadece alacakaranlık ile yeni ay'ı izledim, 2. film yeni ay ama hatırlamıyorum ne olduğunu. Hep meraktan işte.

    YanıtlaSil
  30. HAHAHAHAHA babana sevgilerimi ve saygılarımı çokça iletmelisin mia! bayıldım tepkilerine ki hepsinde de haklı (:

    YanıtlaSil
  31. Milena, kesinlikle gülme krizine girerdin. bak ben 23 yıldır aynı evde yaşıyorum ama hala gülüyorum :)

    master chef'i ben de haetmetmiştim ya tekrar başlasa keşke di mi :)

    p.s: sen de süper tatlısın bizim için :*

    YanıtlaSil
  32. Hazel, eheh teşekkür ederiim. durun bu yorumları babama okutiyim de iyice şımarsın ya zaten dikişini yeni aldırdı nazlanmaya yer arıyor :D

    kitaplarını okuduysan son filmi de izle bence. ben olsam dayanamaz hemen izlerdim :)

    ya evet orda ben koptum haha :D

    YanıtlaSil
  33. At Yarışındaki Eşek, kötü bi alışkanlığı edinmişsin valla :) ben de meraktan izledim ama devamı gelmedi

    Sam, hemmeeen iletiyorum canım hemen! :)

    YanıtlaSil
  34. Medanşeri, bi de öyle izlerim o zaman eheh :)

    teşekkür ederim sen de hep ama hep mutlu ol :*

    YanıtlaSil
  35. bende 2. filmden sonrasını izlemedim,vampir filmlerini dizilerini severim,daha küçükken buffy ile büyüdüm ne de olsa ama bu bu film serisini sevemedim nedense,karakterler fazla soğuk ondan olsa gerek :))

    YanıtlaSil
  36. Evet bir salaklık yapıp anlamamışım olayı halbuki daha önceden de söylemiştin çizmediğini :D:D sağlık olsun :D

    YanıtlaSil
  37. rebeltakipte, anlıyorum seni canım belki de senorya biraz zayıf ondandır :)

    EvAcım, ya tatlılık yapmaa ve olabilir boşveer :) :*

    YanıtlaSil
  38. arkadaşım da tam bir edward manyağı :D hatta biz "mermer" diye isim takıp dalga geçtikçe sinir oluyor :D bellaya da ayrı gıcık :D

    ben ne film ne kitap hiç başlamadım bu seriye.. ama senin yazından sonra başlamayı da düşünmüyorum :D mühürlenme olayı nedir öyle ya saçmalık :D jacob bir dişi kurt bulsaymış daha anlamlı olurmuş :D

    diyaloglar süper :D sizin aile film gibi zaten. film izlemenize gerek yok. birbirinizi izleyin yeter :D hem böylece baban hiç sarmaz :D

    YanıtlaSil
  39. bidüşün, zaten mermerciler ay pardon edwardcılar bellaya sinir oluyor :)

    başlama başlama :D bence de ya dişi bir kurt bulsa süper olurdu ama iştee.. :)

    hah bu öneriye bayıldım! bence de ya sarmaya gerek kalmaz di mi. çok yaratıcısın bayıldım haha :D

    YanıtlaSil
  40. Babanın yorumlarına bayıldım !
    Çok şeker bir ailesiniz ya !
    (:

    İlk kitabı 2 günde bitiren, 2.kitapta eh işte diyerek okuyan, 3.kitabı ise oof diyip kenara atan ve 4. kitabı hiç okumamış biriyim.
    Benim düşünceme göre 2.kitaptan sonrası tamamen ticari kaygıyla yazılmıştı. 3.kitap bunu bas bas bağırıyordu. İlk kitap gibi değildi.
    Filmlere gelince.
    Çok film izlemem. İzlediğim filmlerde genelde güzel yapımlardır.
    İlk filmin yarısında bıkıp çıkmıştım.
    Evet Bella'yı oynayan hatun ( üzgünüm Mia'm ya google'a bakmaya üşendim.) güzel olabilir ama bence çok kötüydü.
    Sonrasında ne diğer filmlere baktım ne de bir daha ilgilendim.
    (:

    YanıtlaSil
  41. webacım, ben de senin yorumuna bayıldım! :) sen de çok çok şekersin.

    ben dediğim gibi kitaplarını okumadım ama öyle diyosan öyledir ki, son film iyice saçmaladığına göre kesin öyledir.

    evet bella'yı oynayan hatun kristen steasslkd (google'a bakmaya üşendim)
    evet güzel ama bella karakteri gıcık.

    ehe öperim :*

    YanıtlaSil
  42. Babaya bu yapılır mı Mia:))

    YanıtlaSil
  43. Bolat, bi şey yapmadım yahu ya da haketti :)

    YanıtlaSil
  44. Miaaaaa demek öyle miaaaaa aueheaueh :) öncelikle 1-2 yorumu okudum ama çok uzun geldi hepsini şeyapamadım ama benim için vampir Lestat'tır diyen arkadaşa sonna kadar katılıyorum :)
    Her neysee biliyosun ki ben twilight sever bi insanım bunu konuşmuştuk senle daha önce :D ilk filmi ben izledim daha kitap uyarlaması falan olduğunu bilmiodum senin gibi böle bu kadar kıyamet de kopmamıştı bu ne be embesil filmi demiştim :D sonra öğrendim ki kitap uyarlamasıymış dedim zeynepcim cnaım dedim kendime sen vampir seversin belki kitabını seversin sonra bi başladım kitabına hohoho yani :) ayrıca sen kitabı okumadığın için mühürlenme olayının son kitapta ortaya çıktığını sanıosun ama halbuki ikinci kitaptan beri yani kurtların dünyasını daha yakından öğrenmeye başladığımız kitaptan beri mühürlenme kelimesi geçer (leah ve adını hatırlamadığım diğer iki kurt arasında :) ) neysee yani tam biz 4 kitapta bellanın kurtulması için endişelenirken :D jacob'ın bi anda reneesmeye mühürlenmesi eneee mühürlenme diye bişi vardı dimi falan diyoduk yani kitabı okuyan insanlar olarak beklemiyoduk onu aslında o an :) ayrıca dediğin gibi bella, jacob çocuğuna mühürlendi diye onun ağzına zıçıyo miacım kitapta :D başka adam mı kalmadı die :D yani tabii ki artık okuyacağına ihtimal vermiyorum ama eğer kitabını okusan bence severdin :( ablam da senin gibi düşünüyodu ben bi başlattım pıt pıt okudu :D

    ben kitaptan uyarlama filmlerin kitabı okuyanlar için yapıldığını düşünüyorum açıkçası, aksi halde asla beğenilen bir film çıkmaz ortaya (bir elin parmaklarını geçmeyen örnekler hariç)

    söliceklerim bu kadar sayın hakim :D

    YanıtlaSil
  45. ayrıca kristen stewart iyi kız hoş kızdır ama (panic roomda oynadığında ablamla onun erkek olduğuna karar vermiştik aslında ama olsun) duygularının olduğunu gösterdiği tek film de 4 film :) ki internet aleminde sık sık onun tepkisizliğiyle dlga geçilir rastlamışsındır :D

    YanıtlaSil
  46. bayıldım gülmekten Mia kuşum yaa, babana aliyonslkar kurban olsun, dvd'lere özel seçenek olarak babanın yorumları eklensşn istiyorum , muhteşem kendisi maşallah:)

    YanıtlaSil
  47. Filmi izlemedim. Filmin sonunu söylersin korkusuyla da olsa yazını okudum. Neyse ki o kötülüğü yapmadın.. :))

    Babanla film izlemek zormuş cidden.. :)

    YanıtlaSil
  48. Filmi izlemedim. Filmin sonunu söylersin korkusuyla da olsa yazını okudum. Neyse ki o kötülüğü yapmadın.. :))

    Babanla film izlemek zormuş cidden.. :)

    YanıtlaSil
  49. Kitaplarını film çıkmadan okumaya başlamıştım,ahh ah liseliydik o zaman kızım,atarlı genç olarak bende bayağı hayrandım yani :D Filmler gerçekten kitaplara göre kötü.Arada takip etsem de-saklayamıyacağım- neyseki artık hastası diilim ama Mia onu bunu boşver ablanın hastasıydım zaten,sanırım babana da bayılıyorum :D

    YanıtlaSil
  50. Zeyneeeeep özür dilerim zeyneeep! :D

    yazıyı yazarken de aklıma geldin eheh ama napim dayanamadım.

    Lestat ayrı onda hem fikiriz :)

    ya kitaplarını okusam da beğenmem gibi çünkü birincisi mühürlenme 2. kitapta olsa bile o zaman şöyle düşünürdüm. madem mühürlenme diye bi şey var neden balla'ya olmadı. ben o kadar bana aşıkken bana mühürlenmeli gibi diye düşünürdüm. ne açıdan bakarsak bakalım orası saçma.

    yani gerçi yine de ben beğenmedim ama bi çok da beğenen kişi var. wicker park gibin :D o yüzden bi şey demiyorum sadece babamların yorumlarıyla birlikte hafiften bi eleştirmek istedim hehe :)

    bi de katılıyorum o kitaptan uyarlama filmler olayına.

    ayrıca kristen güzel kız ya hele boy pos maşallah!

    panic room'da çok sevmiştim ben onu :)

    YanıtlaSil
  51. Judycim, bak gzel fikirmiş. düşünsene dvd'lere babamın yorumlarının eklendiğini hehe gülmekten ölürdük! :D

    1i yok mu?

    yok yok söylemedim çünkü ben de izlemedim :) zordur ya eleştirilere hazırlıklı olarak izlersen sorun yok

    YanıtlaSil
  52. hayalci, liselilere saygım sonsuz :D ben de lisede olsam inan okurdum ya kesin.

    babam ablam oh ohh bi de bana hasta ol ya banane eheh :)

    YanıtlaSil
  53. benım kuzenlerım bunların kıtaplarını okudular ve fılmını ızlıolarda benım ılgımı cekmıo malesef korku gerılım varsa Mia Wallace her zaman onerılerıne acığım,sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  54. Babanla tanışmayı çok isterdim :D Yorumlar süper. Bende küçükken bi vampir sevdası vardı twilighttan sonra bitti diyebilirim.kitapları da okumayı sevdiğim için okumuştum nasılmış diye. bi PANDORA bi VİTTORİO varken twilight çok çekici gelmedi açıkcası. ben de yeni filmi izlemeyi düşünmüyorum açıkcası gidip sinemada izlemem yani! neyse ellerine sağlık mia'm babana saygılar :D:D

    YanıtlaSil
  55. -spoiler içerebilirr-

    ya bak o mühürlenmede haklısın yani kitabı okuduktan sonra benim aklıma ilk gelen bellaya mühürlenmediyse bella onu seçseydi bellacım bebeğim ben bugün birine mühürlendim hadi eyvallah diye kızı bırakıp gidicek miydi yani :D belki de bellaya mühürlenmemiş olması aslında onunla olmaması gerektiğinin bi göstergesidir :) diyerek kaçtım gittim bu konudan :)

    babanın yorumlar çok iyiymiş her zmanki gibi :D

    - sanki onun karısı yaa ! safdafsa :D

    ama filmin sonunda bellanın mahvolmuş halinin düzelip resmen ışıldaması çok güzeldi ablamla bayıldık ve biz de bilgisayarları takdir ettik baban gibi :D

    -spoiler içerebilirr-

    YanıtlaSil
  56. biricit, ay ay ne tatlısıın. önerilerime açıksan "romantik komedi" postumu oku. tam senlik! :)

    Misisipi, teşekkür ederim :)

    babam efsane :D ayrıca haklısın yaa katılıyorum sana. ama napalım evde izleriz sararak artık :D

    YanıtlaSil
  57. Zeynep, ne tatlısın spoiler içerebilir yazaraktan :D

    evet bak ben de öyle düşünüyorum. mühürlenmediyse yalanmış o iş ya cık olmicakmış zaten :)

    son filmdeki efektler harikaydı. bella nasıl yaşlanmıştı ve nasıl bir anda düzeldi parladı. hakkaten orası çok iyiydi yaa. ben zaten şu senaryoyu eleştirdim yoksa çekimler cidden son filmde çok iyiydi.

    bilgisayarlar iyi çalışmış cidden :D


    muck!

    YanıtlaSil
  58. fantastik kitapları sevdiğimden ablam kitaplar ilk çıktığında almıştı sonrasında da deli gibi pişman olmuştu "kaedeşime bunu nasıl okuttum" diye. o düz bi anlatımı varki hop diye biten kitaplardı ben yanarım yanarın o kitaplara verdiğimiz paralara yanarım. filmleri dersen kitabı okudum bari filminide izliyim bi dedim 1.filmi izledim "hııı peki o zaman" dedim kapattım daha izlemedim. kitap o kadar iyi değilken filmde ne buldular çok merak ediyorum.
    yazıda "mühürlenme" kısmından bahsetmişsin ya bi an hatırlamadım o ne ya dedim sonradan aklıma geldi sen yazınca. cidden ya anasını alamadım bari kızını alayım mantığımı bu? nasıl bi sübyancılıktır bu arkadaş ergen çam yarması yeni doğmuş bebeye sarkıyor olur mu böyle şey. nasıl bi sapıklık, sapkınlık cidden kınanması gereken bişey ama işte ergenliğin doruklarında olan kızlarımız dikkat etmiyor o tür noktalara. zaten 2.kitapta mı 3.kitapta mı ne bella da kime gideceğine karar verememişti falan o da bi dengesiz fff.
    son kitapta benim takıldığım asıl nokta o çocuk nasıl oluştuğu olmuştu ama. öyle saçma hatalar vardı ki komikti yani. madem ölmüş bu çocuk hiç bi organı çalışmıyor o sperm nasıl üredide bellanın rahmine kadar gitti? komik saçma şeyler ya bence her türlü eleştiriyi hakediyo bi film :D

    baban ve kardeşinin konuşmalarıda baya iyi hani ahah cidden bi konusu yok filmin ahaha

    YanıtlaSil
  59. Baykuş, yorumlarına tek tek katılıyorum fakat son bilgilendirmede şok oldum!

    gabrieel! aa hemen izliyorum yeni blogunu :)

    bi de haklısın belki de biz büyük kalıyoruz bu seri için :)

    YanıtlaSil
  60. seymsomething, ay ay ay Ne desem bilemedim öncelikle bi güldüm :D kocaman bi HAKLISIIIN!!

    ben de öyle düz kitapları sevmiyorum ya.

    bi de o mühürlenmek zaten artık yorum bile yapmak istemiyorum ama şu 2. kitapta mı neyse işte, işte orda var ya bella ikisinin arasında kalıyo, hah orda onun saçlarından yolmak istedim! en sevdiğim karakter tipiii!!!

    çocuk olayına da girmiyorum :D

    ama babamların yorumlarına katıla katıla gülüyorum hahaha

    YanıtlaSil
  61. Ahahaha :D süper eleştirmişsin süper bi yazı :D gülümsemem eksik olmadı yüzümden ee bi de ben sevmem twilight'ı ama bi izleme tepkisi geldi içimee.:D

    YanıtlaSil
  62. Sarı vosvos'um, ayy çok teşekkür ederiim :)

    resim de cidden şahane di mi eheh :)

    YanıtlaSil
  63. :))
    mutlu yıllar miacığım...
    düşündüğün,düşlediğin her şey gerçekleşsin yeni yılda!

    YanıtlaSil
  64. CEPAYNASI, mutlu yıllar canımm. umarım hepsi hepsi olur!

    ne tatlısın. senin de düşlediğin, dilediğin her şey gerçekleşsin!

    ayrıca yeni yılım sıkıcı geçicek ondan bir yeni yıl yazısı bile yazmadım :(

    YanıtlaSil
  65. Bu film serisinin ne hayranıyım ne de eleştireni... önüme gelince izliyorum, zamanım geçiyor. son filmi izlemediğim için korkup satırların arasında gözlerimle scan ettim.(spoiler var mı diye:))

    ama baban ve kardeşin arasındaki sohbeti doğrudan okudum, duramadım:) mia'm çok tatlısınız!!!

    YanıtlaSil
  66. ninii, spolier vermemek için dikkat ettm ama yorumlarda var spoiler ammaaan dikkat hehe :)

    sen de çok tatlısın!!

    YanıtlaSil
  67. Miaamm ne güzel bir çizim o, daha ne olsun yahu?!

    YanıtlaSil
  68. off bunu okuyunca kendi babamın bu tarz filmlerdeki yorumları aklıma geldi. Ay bu neymiş, ay olurmuymuş diye kafamın etini yeyip sonra hop berbat dublajlı japon savaş dizisini açar. Tamam izleme de ne kafamı şişiriyorsun be adam! cık cık cık!

    bu arada ben de Twilight'ın kitabını okuyup filmini beğenmeyenlerdenim. Ama olmuş mu yani canım! hıh

    İyi akşamlar Mia'cım^^

    YanıtlaSil
  69. fran'ım, aa yok yok ben çizmedim! hani şakasına dedim benim çizdiğimi sanıyolar diyee. yoksa bunu çizsem oh kendimle nasıl da övünürdüüm eheh :)

    hana yori darko, babaların yorunları kulaklarımızda çın çın çınladı d mii :)

    olmaz ama canım!

    iyi akşamlar hana'cım :)

    YanıtlaSil
  70. ohannes 74 yorum! (yorum yapacaksam diğer yorumlarıda okur öyle yapardım ama şimdi kusura kalmayın yorumcuklar sizi şey edemiycem)
    Diyeceğim o ki şu mühürlenme olayı ne saçmaymış yaw! babanın dediği gibi kendini alamadık kızını alalım mantığı. Bi de kızın babası yaşında adamla mühürlü neyin olması biraz feodal değil mi? Hakkaten saçmalamanın sınırlarını aşmışalar.

    YanıtlaSil
  71. Rebecca, ayneeen! :)

    Alchemist, hehe aa 77 olmuş filan :D

    haklısın kesinlikle doğru söze ne denir :)

    YanıtlaSil
  72. ay peki postu alakasız bi yerde paylaşmam :D scrollun azizliğine uğradım ahah :D

    Bunu görünce aklıma geldin miaaa mucuk sana da :)

    http://9gag.com/gag/149622

    YanıtlaSil
  73. Zeynepim, nerde paylaştın ki anlamadım? :)

    ayrıca ayy ne güzelmiiiş!! :)

    YanıtlaSil
  74. Bi de bu seriyi Harry Potter ile karşılaştırıyolar ya, sinirlendim şimdi.

    YanıtlaSil
  75. Mühürlenme konusundaki düşüncelerine katılıyorum hatta tüm yazdıklarına noktana virgülüne hak veriyorum ne güzel yazmışsın kızz :P

    YanıtlaSil
  76. SaydamBalon, hayır bi de bu yazarı stephen king ile karşılaştırıylar. ben de ona sinirlendim!

    Zombi, sen de ne güzel yorum atmışsın kız :D eheh

    YanıtlaSil
  77. sanırım yanlışlıkla pazar kahvaltısı yazınınnın altına yapıştırdım önce sonra anladım yanlışımı :)

    YanıtlaSil
  78. Zeynep, aa ama gelmedi ona yorum :)

    YanıtlaSil
  79. Twilight sevmeyenlerden ve anlayamayanlardanım, korsana hayır;)

    YanıtlaSil
  80. bende twilighti seviyorum amaaa :(
    ergenim nolcak :D
    ama dialoglar yine süper olmus
    babanin sarmasida acayip komik :D

    YanıtlaSil
  81. Çocuklarla Moda, ne güzel demişsiin ve senin ufaklıklara selam muck :)

    Pingocuk, olsun yahu sev sev nolcak :)

    teşekkür ederim canım pingo!

    YanıtlaSil
  82. Mia yaa baban tvde bir sinema programı sunsa yaa atlata atlata filmler hakkında yorum yapsa, ne kadar güzel olur:D

    Ben gidip son filmi sinemada izledim bir deee, yaşadığım sinir stresi yazmıştım zaten. Gönülden katılıyoruum:)

    Zaten Edward için gördüğüm şu yazı her şeyi anlatıyor;

    edward isn't a vampire
    he lives in a forest
    he doesn't eat people & he sparkles
    he is obviously a fairy:)

    YanıtlaSil
  83. Joy, ya onu ben de düşünüyoruum :D acayip güzel süper eğlenceli bi şey olur!

    ay ay ayyyy Edwardddddd ah canım beniim :)

    gönülden katılmana da çok sevindim joyum :)

    YanıtlaSil
  84. hiç sevmem şu edward mı neyse o adamı yani, bir de kızlar bayılır ayılır ya hiiç anlamam peeeh

    YanıtlaSil
  85. miauw bella - daddie rocks : )
    gec olsa bile mutlu yillar sana cekirdek ailenin seker kizi ..

    YanıtlaSil
  86. Mekila, ben de ben de, aynen peeeh :)

    Lô-Lâ, :)

    gçe oldu hala yeni yıl yazımı yazamadım meselaağ huf :)

    çok teşekkür ederim canım çok mutlu oldum yorumuna mutlu yıllar sana da :)

    YanıtlaSil
  87. ahahaha mia yaa :))

    sen ayrı komik ablan ayrı komik baban ayrı komik :))

    tanımadan çok sevdim sizin aileyi :))

    hani böyle bi akşam çaya falan gelesim var o kadar yani :)))

    ama şunu da söylemeden geçemiciimm
    edward candır ciğerdir :)))

    öperim tatlım XoXo

    YanıtlaSil
  88. cennebazz'ım, ben de tanımadan çok sevdim senii. ev topuzuyla her zaman güzel olan kadın :)

    ayy gel gel her zaman çaya bekleriz ehe muck!

    YanıtlaSil
  89. İlk filmi izlemiştim ben, ilk ve son oldu o sonra tabii, daha da ne gördüm, ne duydum, ne söyledim.. Filmi izlerken birlikte izlediğim arkadaşımın 3. izleyişiydi. Film bitti "Bu ne nan, bunu mu izledin zibilyon kere" demiştim de çok bozulmuştu, "Aman ne anlarsın sen" demişti bana:D Aramızdaki 4 yaş farka bağlayıp hala ergen olduğu kanısına varıp ehe ehe diye gülüp geçmiştim sadece:) Takip ettiğim bir sinema yazarı var,Alper Turgut; o, yeni nesil ergen eğlencesi diye tanımladı bu seriyi yakın zamanda, hak vermemek mümkün mü sevgili Mia? :)
    Bu arada babana saygılar:)

    YanıtlaSil
  90. moricim, isim değişikliği desene hehe :)

    evet evet ben de o arkadaşının ergen olmasına bağladım ki konuyu :)

    ayrıca hak vermemek mümkün değil di mi nası da mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  91. Babanı seviyorum Mia ya, siz filme çekilecek bir ailesiniz resmen :)

    YanıtlaSil
  92. Ayrıcaa, senin çizimin de çok güzel olmuş bence :)

    YanıtlaSil
  93. sezinim, filmi çekilicek bi aileyiz bence de bak katılıyorum kesinlikle! :)

    ayrıca keşke o çizim benim olsaydı da şımarsaydm ama benim değil ki şaka yapmıştım :) keşke o kadar yetenekli olsam!

    YanıtlaSil
  94. ay ben burayla ilgili sana konuşmuştum dimi? ehe :)

    ayrıcada aliyons!? :D
    babanı seviyorum ehehe

    YanıtlaSil
  95. Summer'ım 98. yorumu yapmanla birlikte 1 haftalık yazı blogumda 1 buçuk yıldır olan yazıların içinde en çok okunanlara girdi haha :D

    aliyons! evet evet :D

    YanıtlaSil
  96. hahah pardon yanlış anlamışım ya kusura bakma.

    YanıtlaSil
  97. ahhahha çok güldüm yaa...
    ellerine sağlık :))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  98. dakolivee, teşekkür ederim çok :) eheh

    sevgileer

    YanıtlaSil
  99. Ay ben var yaaa hayatım boyunca anlayamadım bu filmin de o edward'ında nesine bu kadar sevgi kıyamet. Ben bu filmin birincisini yarım saat falan izledim galiba ondan sonrasına dayanamadım. Adam diyo ki ben vampirim, kız diyo ki olsun. Ben olsam arkama bakmadan kaçarım be azıcık adam akıllı konular bulun yani :D Mühürlenmeyi de şimdi senden öğrendim ya ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım :D

    YanıtlaSil
  100. Mystery, ayy ağzından bal damladı ya bal bal!

    aynen yahuu. neyse bi kere daha sitemimizi yaptık iyi oldu hehe :)

    YanıtlaSil
  101. bu arada unuttum buraya cevap vermeyi eheh :)

    ablamın kristen'in gerçekten o kadar zayıfladığını iddia etmesi ? rol için zayıflamış bence diyo abla dedim saçmalama ölür kız yaa diyo nie ölsün o rene zellwesgfdags :D 456789 kere zayıfladı şişmanladı rolü için ya saçmalama abla kemiği çıkmış kızın olur mu diyorum en sonunda ikna ettim ama zor oldu :D

    YanıtlaSil
  102. Zeynep, hahahhahaha :D

    peki aynısını benim kuzenimin iddia etmesii? gerçekten mi zayıfladı falan :D offf diyorum başka da bi şey demiyorum!

    yan profil bakışıım :D

    YanıtlaSil
  103. babanın yorumlarına yine bittim :D bu arada resim gerçeğinden daha yakışıklı olmuş, sahi kim çiziyo bunları, ablan kardeşin falan mı yoksa? :)

    YanıtlaSil
  104. Krem Karamel, babam efsane :D
    yahu bi siteden alıyorum resimleri bilemem kim çiziyor hehe :) ama ben ve tanıdığım biri olmadığı kesin :)

    YanıtlaSil
  105. son filmi izleyemedim ama yazını okurken çok eğlendim:)

    YanıtlaSil
  106. P.S, aa çok sevindim buna teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil